Yes je bent geslaagd en nu?

Nou allereerst gefeliciteerd! en we zijn TROTS op je dat je geslaagd bent voor je praktijk examen!

Wij van XL-Verkeersopleidingen begrijpen dat je gelijk in de auto wilt stappen en gaan rijden. Maar dat mag pas als je, je rijbewijs hebt opgehaald bij jouw gemeente.

LET OP! ga je rijden zonder rijbewijs? dan kun je een boete krijgen! je bent dan ook niet verzekerd. De dag na je examen kun je het rijbewijs persoonlijk aanvragen bij jouw gemeente.

Een rijbewijs aanvragen kost verschillend per gemeente. Je kan hieronder een lijst van gemeenten vinden. Klik op de link en je komt op de site waar je wezen moet om je rijbewijs aan te vragen. VERGEET je, je pasfoto niet?!

Een rijbewijs vraag je aan bij de gemeente. Dat kan vanaf de dag nadat je bent geslaagd voor je rijexamen bij het CBR.

Vijf werkdagen na de aanvraag ligt jouw nieuwe rijbewijs klaar. Maar je kunt ook kiezen voor een spoed aanvraag. Je hebt jouw rijbewijs dan vaak al de volgende werkdag.

De spoed aanvraag kost altijd extra.

Wat moet je meenemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Een pasfoto die voldoet aan de eisen van de Rijksoverheid.
  • Pinpas of contant geld. Met pin betalen heeft de voorkeur.

 Let op! ben je nog geen 18? neem dan ook je begeleiderspas mee.

Om het je makkelijker te maken hebben wij al een link gemaakt naar de gemeentelijke pagina’s waar je een afspraak kunt maken om je rijbewijs aan te vragen.

Ben jij woonachtig in: Utrecht

Ben jij woonachtig in: Houten, Schalkwijk en Tull en ’t Waal?

Ben je woonachtig in Bunnik, Odijk, Werkhoven?

Ben je woonachtig in De BiltBilthoven?

Ben je woonachtig in VianenLexmondHoef en Haag?

Ben je woonachtig in Nieuwegein?

Ben je woonachtig in IJsselstein?

Gemeente Utrecht
Gemeente Houten
Gemeente Bunnik
Gemeente De Bilt
Gemeente Vianen
Gemeente Nieuwegein
Gemeente IJsselstein

Gefeliciteerd

Geslaagd_N_ten_Hove
Rick_de_water_webframe_congratz

Reviews

Floor Zuidberg
Floor Zuidberg
2024-03-26
Is een zeer goede rijschool. Lieve rijinstructeur!
Pascal Charité
Pascal Charité
2024-02-21
Enorm fijne rijschool. Ik ben zelf in 2x geslaagd, na de eerste keer gezakt te zijn direct doorgeschakeld naar voorbereiden voor het herexamen. Hiervoor hebben we gekeken naar wat beter moest en daar veel op geoefend, met succes. Ik vond dat de lessen goed opgebouwd werden qua moeilijkheid en wanneer iets wat minder vlot ging werd daar wat meer aandacht aan besteedt. Het is ook een kleine rijschool en mede daardoor ook heel betrokken bij het proces, wat ik zelf heel relaxed vond.
Ian De Lang
Ian De Lang
2024-01-20
Zeer goede instructeur die zijn tijd neemt om ervoor te zorgen dat jij je examen haalt! Ik heb zeer veel geleerd tijdens mijn rijlessen en ben goed voorbereid om fatsoenlijk de weg op te kunnen. Heb ook meerdere trucjes geleerd die het leven veel makkelijker maken, een aanrader voor iedereen die zijn rijbewijs wilt halen.
Serina VanTessel
Serina VanTessel
2023-12-25
Top instructeur
Madelon Belder
Madelon Belder
2023-03-09
Jan willem is een fijne rij instructeur. Omdat hij de tijd voor je neemt en zich aanpast aan jouw rijgedrag. Legt duidelijk en rustig uit wat de bedoeling is. Zo’n fijne rij instructeur wil je gewoon hebben!

XL-Verkeersopleidingen geeft onder andere autorijles in de volgende plaatsen; Houten, Utrecht, Nieuwegein, IJsselstein, Tull en ’t Waal, Schalkwijk, Werkhoven, Odijk, Bunnik, De Bilt, Bilthoven, Vianen, Lexmond en Hoef en Haag